Modulyss brengt nieuwe alles-in-één tapijttegelbacking uit | architectura.be

2022-04-21 06:27:21 By : Ms. Suya Zhu

Zoals de naam al doet vermoeden, combineert Modulyss de voordelen van de comfortBack en de ecoBack in de comfortBackeco. Deze innovatieve alles-in-één tapijttegel backing biedt zowel schok- en geluidsabsorberende voordelen als een duurzame en circulaire constructie. Goed voor planeet, comfort én akoestiek.

De backing bestaat uit 62% gerecycleerd materiaal en is 100% PVC- en bitumenvrij. Omdat het product gedemonteerd, gerecycleerd en gereproduceerd kan worden, is het voordelig voor mens én planeet. Daarnaast kunnen tapijttegels, uitgerust met de comfortBackeco, klimaatneutraal gemaakt worden dankzij het CO2RE-programma. Deze Cradle to Cradle Certified Gold akoestische tapijttegelbacking staat garant voor veiligheid en circulariteit. Omdat de backing de hoogste score behaalde in de C2C Certified Material Health beoordeling is er ook sprake van bewezen productveiligheid. 

Deze backing biedt ook een toegevoegde waarde op het gebied van akoestiek. De dikke viltlaag maakt ruimtes stiller met een gemiddelde verbetering van 65% in geluidsabsorptie en een gemiddelde verbetering van 25% in geluidsabsorptie van de aangrenzende ruimtes. 

De comfortBackeco verhoogt het comfort en verbetert het welzijn. De laag van gerecycleerd polyestervilt is veerkrachtig, waardoor er minder snel sprake is van vermoeide spieren. Ten slotte zorgt de backing voor een verbeterde stijlvastheid.